Това обяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов в предаването Стълбището“

...
Това обяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов в предаването Стълбището“
Коментари Харесай

Министър Богданов: Няма как държавни предприятия да работят на загуба, а заплатите на директорите да се ув...

Това разгласи министърът на стопанската система и индустрията Богдан Богданов в предаването „ Стълбището “ на „ Дарик “.

 

Той изясни, че заплатите са и едно от главните разходни пера на тези сдружения. „ В заплатите, които видяхме, те са били на лимитите по закон, били са над 14 000 лева за изпълнителен шеф, към 4500 лева междинна заплата за член на ръб “, сподели Богданов. 

 

От думите му стана ясно, че бордовете на някои от сдруженията към министерството ще бъдат отстранени, а в други броят на членовете ще бъде понижен. Той описа и че над 90% от хората в бордовете са били сменени по време на служебното държавно управление. 

 

Министърът заяви, че следва развой на оптимизация и възстановяване на успеваемостта във действието на сдруженията. „ Ще обявим обществени състезания, с цел да могат в сдруженията да влязат младежи с опит. Ще се опитаме да върнем българи с експертиза извън “, сподели Богданов. Управленският потенциал също ще бъде нараснал. „ Ще внедрим система за надзор, ще следим финансови индикатори и потоци в действително време “, сподели министърът и добави, че сега има сдружения, които към този момент две години и половина нямат годишен финансов доклад. 

 

Икономическият министър посочи, че до няколко седмици ще бъдат изнесени обществено данни от осъществените инспекции и разбори на финансовото положение на обществените предприятия към ведомството. Богданов разгласи, че има разкрития, като за нарушаванията ще бъдат сезирани способените органи.

 

Министърът разяснява и тематиката за Пловдивския  панаир като изясни, че той би трябвало да стартира да работи по предопределение. „ Трябва да можем да забележим нашите компании и институции на изложби освен в чужбина, само че и в България “, сподели той. Богданов е безапелационен, че посредством Пловдивския панаир България има опция да притегля нови сътрудници.

 

Министърът заяви, че екипът му създава тактика за Пловдивския панаир, която следва да бъде показана пред общинските препоръки на Пловдив и Варна. „ Разговорът не би трябвало да е единствено за проблемите, а за това къде желаеме да забележим Пловдивския панаир и по какъв начин да привличаме непознати компании “, сподели той. 

 

По отношение на данните за инфлацията през последните месеци министър Богданов сподели, че страната работи за повишение на приходите до междинните европейски равнища. „ Един от методите да се борим с инфлацията е да стартираме да произвеждаме тук “, сподели той и добави, че приемането на страна ни в Шенген и еврозоната също би оказало въздействие върху инфлацията и ще помогне за икономическата непоклатимост на страната.

 

Богдан Богданов съобщи, че растежът на вложенията в страната се покачва и те са се нараснали двойно по отношение на предходната година.

 

Той осведоми, че ръководството на държавните индустриални зони е в развой на реформиране, тъй че когато един вложител пристигна, той да получи подготвени терени и да стартира бързо да извършва плана си. В момента засилен интерес за вложения има от компании в областта на производството на акумулатори и предпазване на сила, в областта на софтуера за коли и на логистиката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР